Menü
Szavazz te is!
⌛️ a szavazás lezárult

Program 🎉

A közönségszavazás október 16. és november 1. között tart. Ennek eredményét a zsűri véleményével összefésülve, november 6-án kihirdetésre kerül a top 3 tartalomgyártó minden kategóriában.

A díjátadó közben és után a fantasztikus hangulatról a ValMar, Vasovski Live, T.Danny, valamint Bruno x Spacc gondoskodik.

Menetrend
Okt. 16.
Közönségszavazás kezdete
Nov. 2.
Közönségszavazás vége, zsűri pontozás véglegesítése
Nov. 6.
3 fős shortlist-ek kihirdetése
Nov. 23.
Creator Awards 2023

Díjátadó 🥂

📆 2023 november 23.
📍 Millenáris, D épület

Gyakori kérdések 🤔

Mi alapján kerülnek ki a kategóriánként győztesek?

A győztesek 70-30 arányban a szakmai zsűri pontozása és a közönség szavazatai alapján kerülnek ki. A zsűri egy előre összeállított, sokszínű szempontrendszeren alapuló kérdőív segítségével pontozza a tartalomgyártókat.

Az adatalapú kategóriák esetében honnan származnak az információk?

Az adatbázist a PFR szoftvere biztosítja, amelyben több mint 48 millió influencer található világszerte. A tartalomgyártók profiljait és csatornáit több szempontból is képes elemezni.

Mikor lesznek kihirdetve a shortlistes-es tartalomgyártók?

Minden kategóriában 8, 10 vagy 12 jelölt található (longlist), közülük a zsűri és a közönségszavazatok alapján november 5-én kihirdetésre kerülnek a shortlistesek. (Kategóriánként 3 db) Közülük kerül majd ki a végleges győztes november 23-án.

Mikor derülnek ki a kategóriánkénti győztesek?

A végső győztesek a november a 23-án megrendezésre kerülő, Creator Awards 2023 gálán lesznek kihirdetve. 

Mi alapján lettek meghatározva a “Best engagement rate” kategóriák jelöltjei?

Engagement rate jelentése: egy olyan arányszám, ami azt jelöli, hogy a kitett bejegyzések a követők hány százalékánál eredményezett valamilyen reakciót.

Az adatbázist a PFR szoftvere biztosította, amelyben több mint 48 millió influencer található világszerte, ezekből az adatokból megtudható, hogy kik képesek a leginkább reakcióra késztetni a követőiket.

Ezekben a kategóriákban követőszám szerint több sávra osztjuk a kreátorokat, ugyanis nem célszerű egy micro és egy macro influencer összehasonlítása ilyen szempontból.

Van lehetőség élőben követni a díjátadót?

A díjátadót élőben fogjuk közvetíteni, melynek részleteit social media felületeinken fogjuk megosztani.

Kik a szakmai zsűri tagjai?

Fischer Gábor (TV2), Verebély Marcell (RTL Magyarország), Verik Orsolya (Yettel), Hadacs Bálint (Mito Crative), Rácz Lili (VMLY&R), Katz Dávid (24.hu), Hollósy Eszter (Wavemaker)

Mi alapján lettek meghatározva a kategóriánként jelölt tartalomgyártók?

A kategóriák és a különböző kategóriák jelöltjeinek meghatározásában a munkacsoport kifejezetten az influencer marketing iparág szempontjából, objektívan értékelte a hazai piacon elérhető csatornákat. Általánosságban a tartalomgyártás szubjektív minőségi szempontjait igyekezték kerülni. A díjátadón felállított valamennyi kategória és azon szereplő jelöltek értékelése sokkal inkább kereskedelmi szempontok szerint zajlik, nem a digitális tartalomgyártás és a piacon szereplő csatornák általános értékelése a cél.

A különböző kategóriák jelöltjeinek kiválasztása során több szempontot figyelembe vett a szakmai munkacsoport, ilyenek például:

  • Az influencer munkásságának relevanciája a kategóriacsoporton belül
  • Szponzorációs együttműködések mennyisége és minősége (különösen a zenészeknél)
  • A tartalomgyártó ismertsége az influencer marketing iparágban
  • Valós és autentikus követőbázis
  • Engagement mutatószámok aránya a méret és kategóriában elvárható iparági sztenderdekhez képest
  • Tartalmak minősége
  • Énmárka tudatosságának szintje
  • Tone of voice
  • Magyar követőbázis dominanciája